Maak een pepernotencake

pepernotencake

Sinterklaas is weer in het land en om dit te vieren maakte ik samen met mijn jongste dochter een pepernotencake.

Het is heel gemakkelijk om deze pepernotencake te maken. Wat moet je voor deze cake in huis halen?

  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
  • 200 g roomboter
  • 3 eieren (m)
  • 50 ml melk
  • 2 a 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 100 g kruidnootjes

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi de binnenkant met een beetje bloem. Dan klop je met de mixer de boter, suiker en eieren tot een een luchtig beslag en daarna voeg je het meel, de speculaaskruiden en de melk toe. Klop alles goed door met de mixer. Als laatste spatel je de kruidnootjes door het beslag. Doe dit beslag in de cakevorm en plaats bovenop nog een paar pepernoten. Die worden lekker knapperig van het bakken.

De baktijd in mijn oven was 70 minuten. En het resultaat ziet er niet alleen heel leuk uit. De pepernotencake smaakte ook nog eens heerlijk.

pepernotencake2

Advertenties

Een gedachte over “Maak een pepernotencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s