Amsterdam

Adam1

Ik hou van Amsterdam. Ik ben er al zo vaak geweest en toch heb ik afgelopen weekend weer een nieuw stukje van Amsterdam ontdekt. Ik ging een weekendje weg met wat collega’s en kreeg een vol programma voorgeschoteld.

In eerste instantie was ik niet zo blij met de vertrektijd. We vertrokken namelijk om 8 uur ’s ochtends al vanaf Arnhem richting Amsterdam. Wel erg vroeg voor een zaterdagochtend! Maar daarom liepen we wel al om half tien ’s ochtends in de hoofdstad. En een rustig en ontwakend Amsterdam, dat heeft wel wat….

Ik had tot half één vrije tijd en ik besloot het buurtje van de Negen Straatjes te verkennen. En al snel bleek dat de winkels nog niets eens open waren. Ik dronk daarom eerst maar een kop koffie bij Ree7.

Adam6

Daarna ging ik shoppen bij Exota, deze winkel zit iets verderop in de Hartenstraat. Echt een leuke winkel. Ik vind vooral de Petit Louie jurkjes voor mijn kleine dametjes erg leuk, maar op één of andere manier slaag ik altijd beter via de webshop. Ik kocht alleen een vestje voor mezelf.

Adam3

Daarna slenterde ik wat langs de grachten van Amsterdam.

adam4

En toen werd het tijd voor het gezamenlijke programma. We begonnen met een lunch bij de Schreierstoren en daarna speelden we in teams tegen elkaar een Penoza spel.  Dit was een soort speurtocht door hartje Amsterdam waarbij je opdrachten moest uitvoeren. Dat was heel leuk, vooral ook omdat we er prima weer bij hadden.

’s Avonds gingen we uit eten bij Pasta e Basta in de Nieuwe Spiegelstraat. Ik vond het eten zelf behoorlijk tegen vallen, maar de zingende bediening maakte veel goed. Al met al was het wel leuk om hier met een groep te eten. Daarna pakte we nog een borreltje in de korte Reguliersdwarsstraat. Daarna liepen we terug naar ons hotel. We hadden aardig wat kilometers in de benen en de vermoeidheid begon toe te slaan.

Adam5

Op zondag hadden we na het ontbijt nog een fietstocht met gids op het programma staan. Vanaf het Damrak toerden we op de fiets langs alle highlights van Amsterdam. Gelukkig is het op zondagochtend nog rustig in de hoofdstad. Want fietsen met een groep door het centrum bleek een hele uitdaging!  We werden ook een paar keer bijna van de sokken gereden door aanstormende fietsende Amsterdammers, die blijkbaar weinig geduld kunnen opbrengen voor de fietsende toerist.

Adam2

En we stopten voor koffie met appeltaart bij Cafe Papeneiland in de Jordaan. De huisgemaakte appeltaart was heerlijk en dat vond Bill Clinton ook, want hij had in 2011 ook van deze appeltaart genoten.

Daarna zat de trip in Amsterdam er weer op. We gingen weer richting Arnhem en konden terug kijken op een geslaagd weekendje.

Advertenties

Een gedachte over “Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s