IVN Paddenstoelentocht in Park Berg en Bos

De platte tonderzwam

De platte tonderzwam

Op zaterdagmiddag gingen we lekker met z’n allen naar het bos. Het was droog, er was weinig wind en de temperatuur was met 17 graden nog best aangenaam. We gingen naar Park Berg en Bos want daar organiseert het IVN vandaag en morgen een paddenstoelentocht.

Er is een wandeling over voornamelijk bospad uitgezet met een lengte van ongeveer 2 km. Je kunt de wandeling beginnen bij de hoofdingang of bij het zwijnenbos en de pijlen volgen. De wandeling is ook geschikt voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Je bent al met al ongeveer een uurtje onderweg. En tijdens de route kom je ook nog langs de zwijntjes en hertjes. De wandeling eindigt op de grote speelweide. Een hele kindvriendelijke wandeling dus.

Onderweg zijn veel verschillende paddenstoelen te herkennen en er staan bordjes bij met leuke feiten. En er staat een kraampje van het IVN en de IVN- gidsen geven graag meer informatie over allerlei paddenstoelen weetjes.  Mijn kinderen kregen ook nog de zoekkaart paddenstoelen mee.

Wij vonden het een leuke en leerzame tocht. We zagen zoveel soorten paddenstoelen waarvan we de naam niet kenden. De kinderen vonden het leuk de pijlen te volgen en de bordjes met naam en uitleg van de verschillende paddenstoelen te zoeken. Helaas hebben we de paddenstoel die het meest tot de verbeelding spreekt niet kunnen vinden. Deze paddenstoel is rood met witte stippen, ik heb het dan natuurlijk over de vliegenzwam.

Dennenvoet zwam

Dennenvoet zwam

Krulzoom

Krulzoom

Elfenbankje

Elfenbankje

Advertenties

4 gedachten over “IVN Paddenstoelentocht in Park Berg en Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s