De homemade HEMA tompouce

tompouce7

Het is een druilerige zondagmiddag en de verveling begint bij de kids toe te slaan. Wat doe je dan? Dan ga je samen met je kinderen de keuken in. En als je geen zin hebt in ingewikkeld doen dan is de HEMA tompouce kit echt ideaal. Het is geen hogere vorm van patisserie, maar je zet binnen een handomdraai wel iets lekkers op tafel en de kinderen kunnen het zonder hulp helemaal zelf maken.

Een tompouce (ook: tompoes) is een typisch Nederlands gebakje. Wie kent deze lekkernij niet? Het bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een dikke laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje, meestal roze, glazuur. De naam komt van het Frans voor Klein Duimpje: Tom Pouce.

Mijn eigen kleine bakkertjes gaan aan de slag met dit leuke karweitje. Eerst wordt het pakket open gemaakt en de inhoud wordt bekeken. De kit bestaat uit 1 zakje puddingpoeder, 1 geel maatbekertje, 2 kant-en-klare plakken bladerdeeg en 1 zakje roze suikerglazuur.
Blijf wel in de buurt om eventuele vragen te beantwoorden zoals bijvoorbeeld: Mam, wat is lekkerder, met water of met melk? We kiezen voor melk en gieten dit bij het zakje gele roompoeder. Mijn jongste roert trots met de garde door de room: Kijk mam, ik kan het al helemaal zelf!

Vervolgens smeren we de gele room op een plak bladerdeeg. We hebben nog een restje geklopte slagroom in de koelkast gevonden en die smeren we bovenop de gele room. Dan leggen we de andere plak daar weer bovenop en deze plak wordt bestreken met de (door warm water) verwarmde suikerglazuur. De finishing touch zijn de gekleurde confetti rondjes die bovenop het glazuur worden gestrooid.

Dan komt het moeilijkste gedeelte. De homemade tompouce moet nog even opstijven in de koelkast. Mijn kinderen willen natuurlijk het liefst direct het resultaat proeven. En wat ook niet altijd meevalt: het in stukken snijden van het geheel is best een hele toer, want de plakjes bladerdeeg zijn heel bros. Dit klusje kun je dus beter aan een volwassene overlaten.

En dan is het smullen geblazen. Mijn kinderen vinden de tompouce kit van de HEMA erg lekker. En de lol van het zelf maken maakt het nog net een tikkeltje lekkerder.

tompouce9

tompouce10

Advertenties

2 gedachten over “De homemade HEMA tompouce

  1. curlycreative

    Kijk dat ziet er nog eens uit als een feestje!

    Jammer trouwens dat je me na mijn pakketje nooit meer iets terug hebt gestuurd wat je had beloofd via de mail 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s