Boodschappen doen bij de boer

Deze week gingen we op pad naar het platteland. Het was mooi weer en we gingen op goed geluk een eindje rijden. Het doel was de avondmaaltijd bij elkaar te scharrelen. Kakelvers en rechtstreeks van de boer. Dit bleek een geweldig uitstapje voor de kids te zijn.  Mooi om te zien hoe dit simpele uitstapje enorm in de smaak viel. Voor herhaling vatbaar dus!

Eerst kwamen we langs een stalletje langs de weg met jam en appelmoes. We kozen voor een heerlijke zwarte bes/aardbeien/sinaasappel jam. En ze zijn op het platteland nog goed van vertrouwen, want de centjes stop je gewoon in een geldpotje.

Daarna kwamen we langs de “pieperkast”, waar we heerlijke aardappels (nieuwe oogst) kochten. Doordeweeks werkt men met het principe zelfbediening via de pieperkast en in het weekend is de aardappelschuur/winkel gewoon geopend. Ook hier lieten we geld achter in het kluisje in de pieperkast.

Toen kwamen we nog langs een kleine schuur waar we sperciebonen (de tuinbonen waren helaas al uitverkocht), snack-komkommers en aalbessen hebben gekocht.  De tuinbonen op de foto worden gedroogd voor het zaad.

En tot slot kwamen we langs een klein boerenterras waar ijs en frisdrank werd verkocht. We zaten heerlijk in de tuin onder de appelboom. De kinderen mochten ook nog even in de moestuin kijken en bij de kippetjes. Ze kregen elk een kakelvers eitje mee naar huis.

Het was een leuk uitstapje en we waren helemaal niet duur uit.  En reken maar dat we ’s avonds heerlijk gegeten hebben. Tjonge je proeft echt het verschil. Er zat eindelijk eens echt smaak aan de aardappels en de sperciebonen.  Ook de kinderen hebben gesmuld, zelfs van de aalbessen die best wel een beetje zuur waren.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

3 gedachten over “Boodschappen doen bij de boer

  1. Debby

    Wat ontzettend leuk. Pieperkast zelfbediening apart. Jullie kinderen weten tenminste waar alles vandaan komt op deze manier. Een leuk dagje en ook nog leerzaam.
    Ik zie ook nog kinderarbeid;-) Grapje natuurlijk! Leuke foto’s.

    Groetjes Debby

  2. Pingback: Tip: open dagen AH | hoekiedoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s